Børn + hjemmearbejde?

Har du svært ved at jonglere mellem forælderrollen og rollen som medarbejder på hjemmekontor, når børnene har brug for hjælp – eller når de råber og skriger i haven? Så læs med herunder, hvor jeg har samlet en række tips dig, der arbejder hjemmefra med børn i huset.

Prioritér dine opgaver og start med de vigtigste

Sørg for at få prioriteret dine opgaver og start så med de(n) vigtigste, som SKAL nås. De vigtigste todos skal gerne være strøget fra opgavelisten inden rastløsheden indtræffer.

Forbered børnenes dag

Selvom dine børn ikke er store nok til at kunne forberede eller planlægge deres dag på forhånd, kan du jo sagtens gøre det for dem eller, som minimum, hjælpe dem med det.

På den måde undgår du at skulle opfinde den dybe tallerken, når junior pludselige keeeder sig og vil have hjælp til at finde på noget at lave.

Sørg for at farveblyanterne er spidset, at der er rigeligt med tegnepapir, og print evt. nogle farvelægningsbilleder ud aftenen før du skal arbejde hjemmefra med børn omkring dig.

Google “bedste børnefilm til barn på X år” eller brows’ lidt rundt på Netflix, viaplay el.lign. for at finde et par film, du kan foreslå børnene at se.

Du kan også forberede en skattejagt i haven eller lave en lang liste over ting i haven, de skal fotografere (kræver at de må låne et kamera eller en telefon med kamera).

Søg også efter “aktiviteter til børn på X år” i Google.

Bed børnene hjælpe dig

Kan dine børn på nogen-som-helst måde hjælpe dig i dit arbejde, er det en helt sikker vinder. Børn ELSKER at hjælpe og bidrage.

Måske kan de stemple papirer, pakke breve i kuverter, hæfte papirer sammen, sortere dimser og dimsedutter eller noget helt sjette. Giv dem følelsen af at de rent faktisk hjælper dig med noget – og at I er sammen om at løse en fælles opgave.

Forklar børnene at du arbejder hjemmefra

Hvis ikke dine børn får at vide hvad du laver, kan de have svært ved at forstå, at du sidder med næsen i computeren hele dagen.

Forklar dem, at du er nødt til at arbejde – og vis dem eventuelt hvad du arbejder med. Fortæl dem at du har fået lov at sidde hjemme mod at du selvfølgelig laver noget, ligesom når du sidder på kontoret.

Hvis ikke du laver noget på din hjemmedag, er det ikke sikkert, at du kan få lov at arbejde hjemmefra igen.

Gentænk dit skema

Selvom du er vant til at arbejde fra 8-16, kan det sagtens være, at andre tider passer dig bedre, når du arbejder hjemmefra med børn i huset.

Hvis ikke din leder eller dine kollegaer er dødafhængige af at du sidder foran skærmen i kontortid, kan det være en fin ide at fordele dagen lidt anderledes end du plejer.

Alt efter dine børns ønsker, vaner og behov, kan du jo f.eks. starte med at gå en tur med børnene efter morgenmad og så først “møde ind” mellem 9 og 10. De “tabte” timer kan du hurtigt hente om aftenen, når børnene er lagt.

Spørg om hjælp

Det er INGEN skam at spørge venner, bedsteforældre eller anden familie om hjælp.

Har I nære venner eller familie, som har mulighed for at hjælpe med pasningen, er der intet forkert i at række ud til disse mennesker og spørge om hjælp.

De behøver måske ikke at se efter børnene hele dagen – men måske du kan få et par timers luft til at arbejde effektivt.

Skriv en kommentar