Pomodoroteknikken

Har du svært ved at holde koncentrationen (og arbejdsmoralen) i længere tid ad gangen, skal du helt sikkert læse med i dag. Pomodoroteknikken er et snedigt trick, der kan hjælpe dig med at blive meget. mere. effektiv.

Hvad er pomodoroteknikken?

Pomodoroteknikken er en såkaldt “time management” teknik: Altså, et redskab, der kan hjælpe dig med at blive mere effektiv.

Teknikken er opkaldt efter den italienske version af æggeuret, der I Italien oftest er formet som en tomat (pomodoro) – og den er udviklet af Francesco Cirillo, der driver Cirillo Consulting – et konsulentbureau med base i Berlin.

Som studerende oplevede Francesco ofte at blive distraheret, imens han lavede skolearbejde. I et forsøg på at få noget for hånden satte han et æggeur til 10 minutter og blev enig med sig selv om, at han da måtte kunne arbejde fokuseret i 10 minutter. Og dét virkede.

Sidenhen, testede Francesco flere forskellige tidsintervaller og fandt til sidst, at 25 minutters fokuseret arbejde efterfulgt af en kort pause (typisk 5 minutter) fungerede godt. Efter 4 x 25 minutter tages en længere pause a’ 20-30 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *